Från duschdraperi till affärsidé

  Minimorf grundades i en park!

  Jessica Rindegård och Siân Brehmer – sydde västar av duschdraperier.

  Idén till Minimorf föddes i Stockholm för 8 år sedan. Jessica och Sian var grannar och stod i Vasaparken i Stockholm och tittade ut över hundratals barn i gula västar. I det gula havet försökte de urskilja sina barn för att gå kunna gå hem. Sian vände sig förvirrat mot personalen frågade: -hur gör ni för att ha uppsikt över barnen? Förskolepersonalen såg stressad ut och svarade: - det är väldigt svårt och vi fasar inför den dagen ett barn springer bort utan att vi märker det! 

  För att hjälpa personalen på förskolan gick Sian hem och beställde billiga duschdrapperier som hon sydde västar av. Västarna blev en succé på barnens förskola! Barnen var stolta över sina fina västar, personalen kunde andas ut eftersom det nu var lättare hålla ihop gruppen i parken. Andra förskolor började fråga var man kunde få tag i de unika västarna. 

  Jessica som är designer och entreprenör var imponerad av Sians arbete och såg en potentiell affärsidé i västarna. Jessica och Sian registrerade Minimorf och började leta efter en fabrik. Det visade sig vara lite krångligare än de tänkt sig. De vill ha kvalitet, de rätta materialen och bra arbetsförhållanden. Drygt ett år senare kom dock första leveransen med västar i 4 färger. 
   
  Minimorf har sedan dess utvecklats kontinuerligt med nya färger, fler storlekar och designförbättringar. Nya produkter har tagits fram och utvecklingsarbetet fortsätter. Minimorf säljer numera även i Tyskland, Finland och Schweiz.

  TILLVERKNING
  Vi ställer höga krav på säkerhet och arbetsförhållanden i de fabriker vi arbetar med. De anställda är vuxna, yrkesskickliga hantverkare. Våra produkter är tillverkade i småskaliga fabriker i Vietnam med regelbundna kvalitetskontroller. 

  Bild: De första västarna sydda av blått duschdraperi med vita stjärnor.